محمدباقر آقامیری استاد برجسته هنرهای ترسیمی و نگارگری و رییس کمیته فنی فدراسیون کاراته، در گفتگو با خبرنگار کاراته پرس در رابطه با ارزشهای کاراته اظهار داشت: کاراته نخست با هنر آغاز شده و کسانی هم که بنیانگذاران اصلی کاراته هستند و بعد از قرنها کاراته مدرن را احیا کردند خودشان هنرمند بودند و این ورزش را به زیبایی درک کرده و آن را تکامل بخشیدند. کاراته ظاهرا ورزش است اما باطنش دنیایی است از فرهنگ و هنر و گویای گذر تاریخ.
وی ضمن اشاره به جنبههای مدیتیشن کاراته افزود: کاراته از جنبههای عرفانی فوق العادهای برخوردار است؛ کاراته هم مکتب است هم فلسفه و تنها رزم و مبارزه نیست بلکه نوعی خودسازی و درونسازی هم هست و کاتا مملو از این فضاها است و در عین اینکه فرد با کاتا تمرکز میکند، خود را هم میسازد؛ از طرفی برخی کاتاهای کاراته گویای حوادث تاریخی هم هستند.
آقامیری چهره ماندگار هنر ایران تصریح کرد: در دل هر یک از کاتاهای کاراته داستانها و حوادث تاریخی نهفته است و به خودسازی و بینش فرد نسبت به خلقتش اشاره دارند و بیانگر حالات اقشاری از جامعه هستند.
وی همچنین افزود: کاراته بسیار وسیع است و با سایر رشتهها تفاوت دارد؛ کاراته را نمیتوان با ورزشهای دیگر مقایسه کرد، کاراته شاید نسبت به برخی از رشته ها به لحاظ قدمت تازه تر باشد اما بسیار افتخارآفرین و ارزشمند است، کاراته با تواضع و ادب آغاز می شود و با تواضع و ادب هم تمام می شود و همه چیزش بر این اصل قرار گرفته است.
آقامیری ادامه داد: کاراته رشتهای است که اگر به آن بها داده شود و برای آن هزینه شود بسیار تاثیرگذار در جامعه است و جوانانی صاحب اخلاق، صاحب معرفت و سالم تربیت خواهد کرد.
وی در پایان با اشاره به اهدا کتاب مجلد پهلوان و پهلوانی به صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک در دیدار با سیدحسن طباطبایی رییس فدراسیون کاراته گفت: ورزش و پهلوانی در تاریخ ایران همیشه بوده و با فرهنگ ما عجین است و بنده هم براساس علاقه در این زمینه کتابی بنام "پهلوان و پهلوانی" را به نگارش در آوردم و در این کتاب به شرح حال پهلوانان مشهور و صاحب نام پیش از اسلام و بعد از اسلام تاریخ ایران پرداخته شده و همچنین برای هر کدام از پهلوانان تصویرسازی توسط بنده انجام شده است.
لازم به ذکر است که چندی پیش، محمدباقر آقامیری از طرف یونسکو به عنوان گنجینه زنده بشری معرفی شد.
نظر شما